x
x
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
På lager, umiddelbar levering
Stekepanne i støpejern fra det svenske merket Nordwik. Støpejernspanner egner seg godt for steking av mange ulike ingredienser og retter. Den er laget av massivt støpejern og har ingen belegg som kan ødelegges. Takket være håndtaket i tre slipper du å brenne deg mens du lager mat. Det vakre håndtaket er også en stilig detalj som gjør stekepannen ekstra dekorativ når du setter den rett på middagsbordet, slik at alle kan servere seg selv. Stekepannen er også utstyrt med et mindre håndtak på motsatt side, som gir ekstra stabilitet når du flytter eller løfter den fra komfyren.
Et slitesterkt materiale du kan stole på
Støpejern blir bare bedre og bedre jo mer man bruker det. I en helt ubehandlet støpejernspanne har maten en tendens til å feste seg i bunnen. Derfor er Norwiks panne allerede ved levering forhåndsinnstekt med et tynt oljelag. Til tross for dette anbefales det bruk av olje. For hver gang du bruker den vil du merke at det naturlige belegget på pannen blir bedre og bedre jo mer du bruker den.
Leveres med et passende glasslokk.
Denne støpejernspannen leveres med et tilhørende lokk i glass. Dette gir stekepannen din et større bruksområde. Takket være det transparente glasset får du full oversikt over innholdet i pannen, samtidig som du unngår fettsprut.
Steking og temperaturer
Materialet tåler skikkelig høye temperaturer og beholder, takket være tykkelsen, varmen på en helt overlegen måte. Pannen er derfor utmerket når du raskt vil steke deg en fin kjøttbit på høy varme. Den fungerer også godt til pannekaker, eller hva som helst annet du ønsker å steke.
Tips:
Gryter med ingredienser med høyt syreinnhold (vin, sitron, tomat osv.) og som krever en viss steketid bør lages i andre kokekar, for eksempel de emaljerte grytene fra Nordwik. Kombinasjonen av syren og tiden gjør at retten lett kan få en jernaktig bismak av støpejernet, noe som bør unngås. Det er ikke farlig, men heller ikke så godt.
Ha tålmodighet ved steking av protein, slik som egg og kjøtt. I begynnelsen setter proteinet seg fast i pannen, men så snart råvaren har fått en stekeflate vil den slippe av seg selv. Du bør altså ikke forsøke å snu den for tidlig, men la pannen gjøre jobben.
Rengjøring og oppbevaring.
En støpejernspanne skal aldri vaskes i oppvaskmaskinen, og heller ikke med oppvaskmiddel. Det naturlige belegget som oppstår ved steking med smør og olje er viktig for at pannen skal kunne opprettholde de gode stekeegenskapene. Den skal kun vaskes med varmt vann og deretter tørkes med kjøkkenpapir. Mellom hver bruk bør pannen oppbevares tørt.
Fungerer på alle platetopper, men passer imidlertid optimalt for induksjon. Bør ikke brukes i ovnen ettersom håndtaket er laget av tre.
MålMateriale | Støpejern |
Induksjon | |
Høyde | 5.5 cm |
Bredde/diameter | 28 cm |
Artikkelnummer | 10253156 / 71465829 |
Materiale | Støpejern |
Induksjon | |
Høyde | 5.5 cm |
Bredde/diameter | 28 cm |
Artikkelnummer | 10253156 / 71465829 |
Ann-charlotte Berg
2022-03-25
Vis mer
Anna
2022-02-13
Vis mer
Diana Nicoleta
2022-06-24
Vis mer
Janne
2022-05-22
Vis mer
Lisa
2022-02-05
Vis mer
Nathalie
2022-03-20
Vis mer